6 Mart 2012 Salı

Google Depolama Fiyatları

Ücretsiz depolama alanı
Her ürünün ücretsiz depolama alanı farklıdır. Bir ürün için sağlanan ücretsiz depolama alanı başka bir ürün için kullanılamaz veya başka bir ürüne aktarılamaz.
  • Gmail, Gmail iletileri için 7 GB'tan daha fazla (ve sürekli artan) bir alan sağlar. 
  • Google Dokümanlar, yüklenen dosyalarınız için size 1 GB alan verir (Google Dokümanlar'da oluşturulan dokümanlar ve dönüştürülen dosyalar depolama alanınızdan götürmez, ancak bazı boyut sınırlamaları vardır). 
  • Picasa Web, fotoğraflar ve videolar için 1 GB alan sağlar. Belirli boyutların altındaki dosyalar bu sınırdan götürmez. Bu sınır Picasa Web Albümleri'ne yüklenen fotoğraflar ve Picasa 3.9 yazılımından Google+'ya orijinal boyutunda yüklenen fotoğraflar için geçerlidir. 
  • Google+'ya yüklenen fotoğraflar otomatik bir şekilde 2048 piksel olarak yeniden boyutlandırılır ve Google+'ya yüklenen bu fotoğraflar için depolama alanı sınırı yoktur. 15 dakikaya kadar olan videolar da ücretsizdir. 
Ücretli depolama alanı
Gmail, Google Dokümanlar veya Picasa Web'deki ücretsiz depolama alanınızda boş yer bittiyse, bu ürünlerin arasında paylaşılan ek depolama alanı satın alabilirsiniz. Aşağıdaki depolama planlarından birini seçebilirsiniz:
  • 20 GB - 5 ABD Doları/yıl 
  • 80 GB - 20 ABD Doları/yıl 
  • 200 GB - 50 ABD Doları/yıl 
  • 400 GB - 100 ABD Doları/yıl 
  • 1 TB - 256 ABD Doları/yıl 
  • 2 TB - 512 ABD Doları/yıl 
  • 4 TB - 1024 ABD Doları/yıl 
  • 8 TB - 2048 ABD Doları/yıl 
  • 16 TB - 4096 ABD Doları/yıl 
1 TB'ın 1024 GB'a eşit olduğunu ve bu fiyatların ikamet ettiğiniz ülkeyle ilişkili geçerli vergi ve harçları içermediğini aklınızda bulundurun.

Google+'ya kaydolduysanız

Ücretsiz depolama alanı sınırları
2048 x 2048 piksele kadar olan fotoğraflar ve 15 dakikaya kadar olan videolar, ücretsiz depolama alanından götürmez.

Otomatik yeniden boyutlandırma
Google+ ürününe yüklenen tüm fotoğraflar otomatik bir şekilde 2048 piksel (uzun kenarları) olarak yeniden boyutlandırılır ve ücretsiz depolama alanı kotanızdan götürmez.
Picasa yazılımından ya da Picasa Web Albümleri'ne yüklenmiş olan ve ücretsiz boyut sınırını aşan tüm fotoğraflar 1 GB'lık ücretsiz depolama alanınızdan götürür. Depolama alanı sınırınıza ulaştığınızda, yüklediğiniz ve ücretsiz boyut sınırından büyük olan yeni fotoğraflar otomatik bir şekilde 2048 piksel (en uzun kenarlarında) olarak yeniden boyutlandırılır.

Google+'ya kaydolmadıysanız

Ücretsiz depolama alanı sınırları
800 x 800 piksele kadar olan fotoğraflar ve 15 dakikaya kadar olan videolar ücretsiz depolama alanından götürmez.

Otomatik yeniden boyutlandırma
Ücretsiz boyut sınırını aşan yüklenmiş tüm fotoğraflar 1 GB'lık ücretsiz depolama alanınızdan götürür. Depolama alanı sınırınıza ulaştığınızda, Picasa Web'e yüklediğiniz ücretsiz boyut sınırından büyük olan yeni fotoğraflar otomatik bir şekilde 800 piksel (en uzun kenarlarında) olarak yeniden boyutlandırılır.

Kaynak

Lityum İyon Pil Kullanım İpuçları

Pil göstergesini doğru görüntüleyin
Çok yaygın bir inanışa göre yeni bir pilin ömrü birkaç şarjdan sonra artar. Aslında tümüyle uydurma! Olay pilde değil, pil göstergesinin duyarlılığının artmasında bitiyor. İlk başta aygıt ile pilin birbiriyle koordine olması gerekiyor. Bu kalibrasyon sırasında sistem enerji miktarını tam olarak ölçemeyebiliyor. örneğin kalibre edilmemiş bir pil göstergesi, birkaç saat dayanacak kadar şarjınız olduğu halde pili boş gösterebilir. Kalibrasyon ise şöyle gerçekleşiyor: Pili tamamen doldurun, sonra boşalmaya yakın tekrar şarja takın. Dikkat: Bunu yaparken pilin tümüyle bitmesine izin vermeyin (aşağıya bakınız). Genelde ayda bir kalibrasyon yapmak yeterlidir.

Hangi pilleri tümüyle deşarj etmelisiniz, hangilerini etmemelisiniz?
Nikel pillerde, şayet tümüyle deşarj edilmediyse pilin çabucak boşalmasına yol açan "hafıza etkisi" bulunuyor. Ancak lityum iyon pillerde durum tam tersi. Piller, tümüyle boşalmasına izin verirseniz zarar görebiliyor. En hafif durumda yaklaşık %20 güç kaybı olurken en kölü durumda aygıt kullanılmaz hale gelebiliyor. Modern sistemler bu duruma hazırlıklı. Ama siz yine de enerji tasarrufu sağlamak için aygıtı gerektiğinde kapatın.

Şarj cihazı dolu pili boşaltıyor
Akıllı telefonunuzu şarj ettiniz, ancak pil göstergesi hemen %90'a indi. Bu pilin değil de pil yönetim sisteminin bir halası. Eğer bir lityum iyon pil tamamen şarj edildiyse zarar görebilir. Tümüyle şarj olmuş bir pilin, akım verilmeye devam ederse ömrünün kısalacağı bilinen bir şey. 0 yüzden de modern pil yönetimi, dolar dolmaz pili hafifçe boşaltıyor. Sistem. şarj cihazı fişten çıkarılınca %100 dolu gösteriyor ancak beş dakika sonra asıl rakam olan %90 civarı görüntüleniyor.

Pili %115 doldurun. "Bump Charging"
Bump charging denilen yöntemle pili %100 dolduktan sonra %10 ile %15 arasında daha şarj etmek mümkün. Önce telefonunuzu kapatıp tamamen şarj edin. Sonra şarj cihazını hemen çıkarıp tekrar takın. Bu işlemi birkaç kez yineleyince şarj artacaktır. Bu tekniğe tümüyle karşıyız. Sıkça bu tür şarj yapmak pili meydana getiren hücrelere zarar veriyor ve pil performansını düşürüyor.

Şarj süreciyle şarj döngüsü birbirinden farklı
Bir pilin ömru genelde şarj döngüsü değeriyle belirtiliyor. Çoğu zaman da bu rakam 1.000 civarında. Fakat bu. pili sadece 1.000 defa doldurabileceğiniz anlamına gelmiyor çünkü şarj sureci, şarj dongüsüyte aynı şey değil Pili yan yarıya dolu bir cep telefonunu iki defa şarj ederseniz bunlar ıkı şarj sureci sayılıyor, ama bir şarj döngüsü dediğimiz şey pilin bir kez %100 dolması ve boşalmasına karşılık geliyor.

Ömrünü artırmak için pili serin bir yerde saklayın
Lityum iyon piller kullanılmadıkça ömürleri kısalıyor. Bunu önlemek isterseniz pili yaklaşık 15 derece sıcaklıkta ve %40 doluluk oranında saklamaksınız. Pil zamanla boşalsa bile ara sıra şarj etmeniz gerekiyor.


Kaynak
  • Chip Dergisi, Mart 2012